חג הסוכות

כשאנו נזכרים בחג הסוכות, מיד זה מזכיר לנו את ריחם הנעים של ההדסים, את האתרוג המהודר, את המגע הרך של הערבה ואת ההרגשה המדהימה של ההימצאות בסוכה.

בימי חג הסוכות, שכונות שבהן גרים יהודים, הופכות לגינות נוי בעקבות הסוכות הירוקות המופיעות בכל חצר וחצר.

בסוכות הללו גרים, אוכלים (ויש כאלה שגם ישנים) במשך 7 ימי החג. זהו החג הכי שמח שלנו שעליו אפילו התורה כתבה: "ושמחת בחגך" כלומר, שיש לנו מצווה לשמוח בחג הזה!

חג הפסח – זהו חג חירותנו, חג השבועות – חג מתן תורה וחג הסוכות זהו חג שמחתנו. שמחה טהורה לכבודו של בורא העולם.

חג הסוכות, מתחיל 4 ימים לאחר יום הכיפורים, שזהו כמובן היום הקדוש ביותר בשנה.

40 שנה גרו בני ישראל בסוכות, כשנדדו במדבר בדרכם אל ארץ ישראל. הם לא חששו מקורת הגג הרופפת שמעל ראשם בגלל שענני הכבוד תמיד היו איתם כדי לעזור להם בכל. גם ברגעים הכי קשים, הם סמכו על אלוקים שישמור ויגן עליהם.

כאשר הגיעו אל ארץ ישראל, כל משפחה ומשפחה בנתה לעצמה בית חזק שיעמוד גם בתנאי מזג אויר קשים. למרות זאת, הם המשיכו לצאת פעם אחת בשנה במשך שבוע שלם, לגור בסוכות-בתים זמניים שמזכירים את אותם הבתים שבהם הם חיו בזמן המדבר. המצווה הזאת נשארה לעד, כאות תודה לאלוקים על שהוציא אותנו מארץ מצריים ושמר עלינו כל הזמן.

אם כך, למה אנחנו לא גרים בתוך סוכות, בחג הפסח? הרי זהו חג יציאת מצרים!! התשובה היא פשוטה מאוד: חג הפסח הוא בזמן האביב, כאשר נעים מאוד בחוץ וגם ככה אנשים יוצאים לנופש בדירות זמניות ולכן לא רואים את הכוונה של הסוכה. לכן אנחנו בונים את הסוכות דווקא בסתיו, בזמן שיורדים גשמים. ככה אנחנו מדגישים לכולם, שהסיבה לכך שאנו בונים סוכות וגרים בהם, היא כדי לקיים את רצונו של אלוקים ולא בגלל שסתם כיף לנו לשבת בחוץ…

גם השנה, כשנצא לסוכות ונשאיר את הבית שלנו מאחור, נזכור את כל הניסים והנפלאות שעשה אלוקים לאבותינו ביציאת מצריים ונודה לו על כך בשמחה.

חג שמח!

באדיבות: אתר 'תורה קיד' – פרוייקט יהודי חינוכי לילדים. © כל הזכויות שמורות.

עורך

השאירו תגובה